Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el is tűnik a tányérról, ezért nem lehet belőle eleget készíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg túró, 

3 evőkanál méz, 

1 evőkanál porcukor,

3 evőkanál háztartási keksz, 

1/2 citrom leve, 

Hozzávalók a tetejére:

15 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 

2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A túrót jól áttörjük egy szűrőn, majd hozzáadjuk a mézet, a porcukrot, a kekszmorzsát, valamint beleöntjük a citrom levét és jó alaposan összedolgozzuk.

Vizes kézzel apró golyókat készítünk a masszából és tálcára helyezzük őket. Mindegyik golyó közepébe fogpiszkálót szúrunk és legalább 30 percre a fagyasztóba helyezzük, hogy kellően megdermedjenek.

Közben az ét- vagy a tejcsokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és a megdermedt golyókat megmártjuk a csokoládéban, lecsorgatjuk a felesleget, és sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni a csokoládét rajta. Ha elkészültünk még 10-20 percre visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, majd kínáljuk.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...