Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el is tűnik a tányérról, ezért nem lehet belőle eleget készíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg túró,
3 evőkanál méz,
1 evőkanál porcukor,
3 evőkanál háztartási keksz,
1/2 citrom leve,
Hozzávalók a tetejére:
15 dkg ét- vagy tejcsokoládé,
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A túrót jól áttörjük egy szűrőn, majd hozzáadjuk a mézet, a porcukrot, a kekszmorzsát, valamint beleöntjük a citrom levét és jó alaposan összedolgozzuk.
Vizes kézzel apró golyókat készítünk a masszából és tálcára helyezzük őket. Mindegyik golyó közepébe fogpiszkálót szúrunk és legalább 30 percre a fagyasztóba helyezzük, hogy kellően megdermedjenek.
Közben az ét- vagy a tejcsokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és a megdermedt golyókat megmártjuk a csokoládéban, lecsorgatjuk a felesleget, és sütőpapírra téve hagyjuk megdermedni a csokoládét rajta. Ha elkészültünk még 10-20 percre visszatesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen, majd kínáljuk.
