Elkészítési idő: 12 óra
Hozzávalók a fehér tésztához:
3 db M-es tojás, 14,5 dkg kristálycukor, 3 evőkanál hideg víz, 14,5 dkg finomliszt, 3 evőkanál olaj 0,5 csomag sütőpor
Hozzávalók a barna tésztához:
3 db M-es tojás, 14,5 dkg kristálycukor, 3 evőkanál hideg víz, 14,5 dkg finomliszt, 3 evőkanál olaj 0,5 csomag sütőpor, 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor .... továbbá 20 dkg tejcsokoládé
A tészták elkészítése:
Egy 11 x 33 x 7 cm-es őzgerincformát kizsírozunk, kilisztezünk és félretesszük.
A tojásokat felütjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vizet. Habverő segítségével kihabosítjuk 5 perc alatt, majd beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, belekanalazzuk az olajat és ezt már óvatos mozdulatokkal keverjük össze. Ha ezzel kész vagyunk beleöntjük az őzgerincformába és 170 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A másik tésztánkkal is ugyanígy járunk el, csak ahhoz beleszitáljuk a kakaóport is. Így kaptunk egy rúd fehér, illetve egy rúd barna tésztát.
A krém hozzávalói:
6 dl tej, 2 csomag puncs ízű pudingpor, 25 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor.
A krém elkészítése:
Egy lábasban 4 dl tejet felforralunk, a maradék 2 dl hideg tejben csomómentesre elkeverjük a pudingporokat, hozzáöntjük és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat vagy margarint a porcukorral kihabosítjuk és a két hozzávalót egynemű krémmé dolgozzuk.
Összeállítása:
A kihűlt tésztákat a gerincek mentén felszeleteljük, majd az elkészített krémmel egyesével megkenjük úgy, hogy egyszer fehér tésztát, egyszer a barna tésztát kenjük meg és felváltva egy tálcára szorosan egymáshoz ragasztjuk, amíg el nem fogy a krém és a tészta. Ha elkészültünk, akkor egy lábasban vizet forralunk és gőz fölött felolvasztjuk a tejcsokoládét, amit az elkészített sütemény tetejére csurgatunk. Dermedésig de inkább egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnap kivesszük és ferdén szeleteljük, hiszen így lesz igazán mutatós.