Brownie keksz

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 20 db-hoz:

20 dkg ét- vagy tejcsokoládé

2 db egész tojás 

8 dkg vaj vagy margarin

15 dkg darált barnacukor

2 dkg cukrozatlan kakaópor

10 dkg liszt 

1 csipet só 

Elkészítése:

Az eltördelt csokoládét és a vajat vagy margarint egy hőálló tálba tesszük és vízgőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük és langyosra hűtjük.

A tojásokat a darált barnacukorral és a sóval habverővel habosra felverjük.

Az olvasztott (de nem forró!) csokoládés-vajas keveréket hozzáöntjük a tojásos masszához és egyneműre keverjük.

Hozzászitáljuk a kakaóport és a lisztet, majd spatulával vagy fakanállal óvatosan összekeverjük, de vigyázzunk ne keverjük túl, csak addig, amíg egynemű tésztát kapunk.

Hűtőbe helyezzük 1 órára, hogy a vaj és a csokoládé megdermedjen, ne legyen ragacsos. Ha letelt az idő kivesszük a hűtőből és vizes kézzel 25-30 grammos kis golyókat formázunk belőle. Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra (légkeveréses). A tepsit sütőpapírral kibéleljük és tisztes távolságra egymástól helyezzük őket a tepsibe, mert még terülni fognak. Körülbelül 12-14 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, különben kiszárad és brownie titka a szaftos belső.

Hagyjuk teljesen kihűlni és utána szedjük le a sütőpapírról.

Tipp:

Ha szeretjük tehetünk bele diót, mogyorót, csokidarabokat vagy akár sós karamellát is.

Brownie keksz

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 20 db-hoz: 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé 2 db egész tojás  8 dkg vaj vagy margarin 15 dkg darált barnacuko...