Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 20 db-hoz:
20 dkg ét- vagy tejcsokoládé
2 db egész tojás
8 dkg vaj vagy margarin
15 dkg darált barnacukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg liszt
1 csipet só
Elkészítése:
Az eltördelt csokoládét és a vajat vagy margarint egy hőálló tálba tesszük és vízgőz fölött felolvasztjuk, simára keverjük és langyosra hűtjük.
A tojásokat a darált barnacukorral és a sóval habverővel habosra felverjük.
Az olvasztott (de nem forró!) csokoládés-vajas keveréket hozzáöntjük a tojásos masszához és egyneműre keverjük.
Hozzászitáljuk a kakaóport és a lisztet, majd spatulával vagy fakanállal óvatosan összekeverjük, de vigyázzunk ne keverjük túl, csak addig, amíg egynemű tésztát kapunk.
Hűtőbe helyezzük 1 órára, hogy a vaj és a csokoládé megdermedjen, ne legyen ragacsos. Ha letelt az idő kivesszük a hűtőből és vizes kézzel 25-30 grammos kis golyókat formázunk belőle. Előmelegítjük a sütőt 160°C-ra (légkeveréses). A tepsit sütőpapírral kibéleljük és tisztes távolságra egymástól helyezzük őket a tepsibe, mert még terülni fognak. Körülbelül 12-14 perc alatt készre sütjük. Ne süssük túl, különben kiszárad és brownie titka a szaftos belső.
Hagyjuk teljesen kihűlni és utána szedjük le a sütőpapírról.
Tipp:
Ha szeretjük tehetünk bele diót, mogyorót, csokidarabokat vagy akár sós karamellát is.
