Elkészítési idő: 4 óra
Hozzávalók a tésztához 20-25 szelethez:
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg margarin, 2 db tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 1 csipet só
Hozzávalók a krémhez:
1,5 l tej, 20 dkg kristálycukor, 4 csomag tejszín ízű pudingpor, 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot, a margarint, a csipet sót és a tejfölt, majd összegyúrjuk és 4 felé osztjuk. Fóliába csomagolva 30 percet pihentetjük. Ez idő alatt elkészítjük a krémet.
1 liter tejet lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot és közepes lángon felforraljuk, a maradék tejben alaposan kikeverjük a pudingporokat és a felforralt tejhez öntjük, sűrűre főzzük és teljesen kihűtjük. A folyékony habtejszínt kemény habbá felverjük és összekeverjük a kihűlt pudingokkal. Ha szükséges még porcukrot adhatunk hozzá, édesíthetünk rajta, majd 3 felé osztjuk.
A tészta pihentetése után 30x40 cm-es vékony lapokat nyújtunk belőlük és sütőpapírral ellátott tepsi hátulján, előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük őket. Ha a lapok megsültek és kihűltek akkor egyenlő arányban megkenjük krémmel mindegyiket.
Ha elkészültünk akkor alufóliával bevonva hűtőbe helyezzük néhány órára vagy egy éjszakát pihentetjük, hogy jól bepuhuljon. Másnap éles késsel felszeleteljük, tálaláskor porcukorral meghintjük a tetejét és kínáljuk.