Rigolettó teasütemény

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához 20 darabhoz:

10 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 egész tojás, 5 dkg cukrozatlan kakaópor, 13 dkg liszt 

Hozzávalók a töltelékhez:

5 dkg tejcsokoládé, 0,5 dl 30%-os habtejszín, 3 evőkanál mascarpone 

A tetejére 5 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál étolaj, amit gőz fölött felolvasztunk.

A tészta elkészítése:

A porcukrot kihabosítjuk a margarinnal, majd további habosítás közben hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet és a kakaóport alaposan összekeverjük egy tálban és hozzáöntjük a margarinos masszához és egynemű tésztává dolgozzuk. Habzsákba tesszük, aminek a végére egy sima kerek díszítőcsövet helyezünk.

A habzsák segítségével sütőpapírral ellátott sütőlemezre nyomjuk egyforma, körülbelül 4 cm átmérőjű félgömböket. 180 fokra előmelegített sütőben 6-7 percig sütjük, majd kihűtjük. Ha kihűltek pároztatjuk őket.

A krém elkészítése: 

A habtejszínt folyékony állapotban felforrósítjuk, majd még melegen beletördeljük a csokoládét. Ha a csokoládé megolvadt benne akkor csomómentesre keverjük és kihűtjük. Ha kihűlt robotgép segítségével habosra felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és krémmé keverjük. Díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük a krémet is, majd a félgömbök felét talpával felfelé fordítjuk, majd rányomunk tetszőleges mennyiségű krémet. Ha kész vagyunk a tészta párjával letakarjuk a krémet talpával lefelé.

Dekorációként mindegyik tetejére étcsokoládét csurgatunk, majd hűtőbe helyezzük dermedésig és kínáljuk.

Omlós margaréta linzerek

Hozzávalók 25 db linzerhez: 30 dkg liszt, 20 dkg kemény margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve és reszelt héja,...