Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók a tésztához:
23 dkg liszt, 16 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 csomag vaníliáscukor, továbbá 20 db kosárka forma
Hozzávalók a díszítéshez:
Ízlés szerint bármilyen gyümölcs, szamóca, málna, áfonya
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 30 percre. A kosárka formákat enyhén kizsírozzuk, majd körülbelül 3-4 dkg mennyiségű tészta darabokat nyomkodunk a formába. Ha mindegyikkel kész vagyunk, tepsire sorakoztatjuk őket és előmelegített 170 fokos sütőben világos színűre sütjük.
Még melegen óvatosan kiütögetjük a formából és teljesen kihűtjük. Amíg hűlnek elkészítjük a krémet.
Hozzávalók a krémhez:
1 dl tej, 5 dkg gála vaníliás pudingpor (nem főzős), 2 evőkanál porcukor, 20 dkg mascarpone, 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tejben habverő segítségével felverjük a pudingport, hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, a habtejszínt és jól formázható krémet keverünk belőle.
Az elkészült krémet tetszőleges végű díszítőcsővel ellátott habzsákba tesszük és a kihűlt kosárkákba töltjük. Tálcára helyezzük és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel.