Vanília krémes gyümölcs kosárkák

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hozzávalók a tésztához: 

23 dkg liszt, 16 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 csomag vaníliáscukor, továbbá 20 db kosárka forma 

Hozzávalók a díszítéshez:

Ízlés szerint bármilyen gyümölcs, szamóca, málna, áfonya 

Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, majd gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. Folpakkba csomagolva hűtőbe helyezzük 30 percre. A kosárka formákat enyhén kizsírozzuk, majd körülbelül 3-4 dkg mennyiségű tészta darabokat nyomkodunk a formába. Ha mindegyikkel kész vagyunk, tepsire sorakoztatjuk őket és előmelegített 170 fokos sütőben világos színűre sütjük. 

Még melegen óvatosan kiütögetjük a formából és teljesen kihűtjük. Amíg hűlnek elkészítjük a krémet.

Hozzávalók a krémhez:

1 dl tej, 5 dkg gála vaníliás pudingpor (nem főzős), 2 evőkanál porcukor, 20 dkg mascarpone, 3 dl habtejszín 

Elkészítése: 

A tejben habverő segítségével felverjük a pudingport, hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot, a habtejszínt és jól formázható krémet keverünk belőle. 

Az elkészült krémet tetszőleges végű díszítőcsővel ellátott habzsákba tesszük és a kihűlt kosárkákba töltjük. Tálcára helyezzük és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel.

Omlós margaréta linzerek

Hozzávalók 25 db linzerhez: 30 dkg liszt, 20 dkg kemény margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve és reszelt héja,...