Előtésztás focaccia

Elkészítési idő: 15 óra 

Hozzávalók az előtésztához:

14 dkg BL 80-as kenyérliszt, 0,6 dl víz, 1 borsószem méretű friss élesztő 

Az előtészta hozzávalóit egy kelesztőtálba mérjük, alaposan összekeverjük és legalább 8 órán át érleljük.

Hozzávalók a főtésztához:

45 dkg BL80-as kenyérliszt , 3,2 dl langyos víz, 10 dkg sótlan, főtt, áttört burgonya, 2 teáskanál só, 2 dkg friss élesztő, 1 dl olívaolaj, továbbá 1 dl a tetejére és az aljára a sütéshez 

Hozzávalók a tetejére:

5 db koktél paradicsom, 3 színű pritamin paprika, 1 kisebb fej lila hagyma, 2 szál póréhagyma de természetesen bármilyen ízlés szerinti zöldség

Elkészítése:

A főtészta hozzávalóit egy kelesztőtálba mérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. Hozzáadjuk az előre elkészített előtésztát és jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Legalább 1 órát letakarva kelesztjük. 

Ha letelt az idő átgyúrjuk és a kelesztőtálba visszatéve újra megkelesztjük.

Ha ismét letelt az idő, akkor egy olívaolajjal kikent sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tepsiben óvatosan széthúzgáljuk (semmiképp nem sodrofával nyújtjuk, hogy ne nyomjuk ki belőle a levegőt) tepsi nagyságúra, megkenjük olívaolajjal és tetszés, illetve ízlés szerinti zöldségekkel dekoráljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük, felszeleteljük és kínáljuk.

Hagyományos kókuszkocka

Tepsi mérete 35 x 22 cm Elkészítési idő: 90 perc  Hozzávalók a tésztához 20-25 darabhoz: 40 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj 10 d...