Elkészítési idő: 15 óra
Hozzávalók az előtésztához:
14 dkg BL 80-as kenyérliszt, 0,6 dl víz, 1 borsószem méretű friss élesztő
Az előtészta hozzávalóit egy kelesztőtálba mérjük, alaposan összekeverjük és legalább 8 órán át érleljük.
Hozzávalók a főtésztához:
45 dkg BL80-as kenyérliszt , 3,2 dl langyos víz, 10 dkg sótlan, főtt, áttört burgonya, 2 teáskanál só, 2 dkg friss élesztő, 1 dl olívaolaj, továbbá 1 dl a tetejére és az aljára a sütéshez
Hozzávalók a tetejére:
5 db koktél paradicsom, 3 színű pritamin paprika, 1 kisebb fej lila hagyma, 2 szál póréhagyma de természetesen bármilyen ízlés szerinti zöldség
Elkészítése:
A főtészta hozzávalóit egy kelesztőtálba mérjük, az élesztőt belemorzsoljuk. Hozzáadjuk az előre elkészített előtésztát és jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Legalább 1 órát letakarva kelesztjük.
Ha letelt az idő átgyúrjuk és a kelesztőtálba visszatéve újra megkelesztjük.
Ha ismét letelt az idő, akkor egy olívaolajjal kikent sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tepsiben óvatosan széthúzgáljuk (semmiképp nem sodrofával nyújtjuk, hogy ne nyomjuk ki belőle a levegőt) tepsi nagyságúra, megkenjük olívaolajjal és tetszés, illetve ízlés szerinti zöldségekkel dekoráljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük, felszeleteljük és kínáljuk.