Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 4 darabhoz:
50 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 2,5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál kristálycukor, 2 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a kristálycukrot és jól elkeverjük.
A lisztet beleszitáljuk egy kelesztőtálba, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd mehet bele az elkevert élesztő is. Alaposan kidagasztjuk és letakarva 1 órán át a duplájára kelesztjük. Ha megkelt akkor 4 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőlük és 15 percet pihentetjük. Ovális alakúra nyújtjuk, alulról felhajtogatjuk, majd összecsípjük a tészta széleit és hosszúkás alakúra formázzuk mindegyiket. Bagett sütőformába vagy sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük, meghintjük liszttel és egy éles késsel bevagdossuk. Még így 30 percet letakarva kelesztjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük és vagy hot-dognak vagy szendvics falatkáknak elkészítve tálaljuk.