Ropogós bagettek

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 4 darabhoz: 

50 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 2,5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál kristálycukor, 2 teáskanál só, 2 evőkanál étolaj vagy olívaolaj 

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, hozzáadjuk a kristálycukrot és jól elkeverjük.

A lisztet beleszitáljuk egy kelesztőtálba, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd mehet bele az elkevert élesztő is. Alaposan kidagasztjuk és letakarva 1 órán át a duplájára kelesztjük. Ha megkelt akkor 4 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőlük és 15 percet pihentetjük. Ovális alakúra nyújtjuk, alulról felhajtogatjuk, majd összecsípjük a tészta széleit és hosszúkás alakúra formázzuk mindegyiket. Bagett sütőformába vagy sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük, meghintjük liszttel és egy éles késsel bevagdossuk. Még így 30 percet letakarva kelesztjük. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük és vagy hot-dognak vagy szendvics falatkáknak elkészítve tálaljuk.

Hagyományos kókuszkocka

Tepsi mérete 35 x 22 cm Elkészítési idő: 90 perc  Hozzávalók a tésztához 20-25 darabhoz: 40 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj 10 d...