Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre, egy 22 cm átmérőjű kuglóf formához:
30 dkg liszt, 4 db tojás, 20 dkg porcukor, 18 dkg tejföl, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom leve, 1 db citrom reszelt héja, 12 dkg szobahőmérsékletű margarin vagy vaj, ízlés szerint mazsola (elhagyható), csipet só
Elkészítése:A tojásokat ketté választjuk, a tojásfehérjékhez hozzáadunk 10 dkg porcukrot és együtt habbá felverjük.
A szobahőmérsékletű margarint vagy vajat a megmaradt 10 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a citrom levét, a citrom reszelt héját, a csipet sót és alaposan összekeverjük.
Ha elkészült, akkor egy spatula segítségével óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot, majd végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Óvatos mozdulatokkal eldolgozzuk.
A kuglóf formát kivajazzuk, megszórjuk liszttel és beleöntjük egyenletesen a tésztát. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha nem vagyunk biztosak, hogy készre sült tűpróbával ellenőrízhetjük. Ha megsült, akkor kivesszük a sütőből és 10 perc elteltével kifordítjuk a formából. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.

