Elkészítési idő: 4 óra hűtőztetéssel
Hozzávalók 4 személyre a tésztához:
7 db tojás, 7 evőkanál kristálycukor, 7 evőkanál liszt, 0,5 dl olvasztott vaj, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg olvasztott étcsokoládé
Hozzávalók a krémhez:
3,5 dl tej, 1 csomag csokoládé pudinpor, 5 dkg tejcsokoládé, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, továbbá a tetejére 15 dkg tejcsokoládé és 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral fehéredésig habverővel felverjük, hozzáöntjük az olvasztott vajat, az olvasztott csokoládét és elkeverjük. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk. Egy 34 x 38 cm-es tepsibe sütőpapírt helyezünk, vékonyan kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel és egyenletesen beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha kisült lehúzzuk róla a sütőpapírt és teljesen kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a krémet.
3 dl tejet melegíteni kezdünk, a maradék tejben elkeverjük a pudingport és amikor már felforrt hozzáöntjük és sűrűre főzzük. A tejcsokoládét felolvasztjuk és hozzáöntjük, alaposan elkeverjük és kihűtjük.
A vajat a porcukorral kihabosítjuk és a kihűlt pudingos, csokoládés keveréket hozzádolgozzuk. Selymes, világos színű csokoládé krémet kapunk.
Ha minden hozzávaló kihűlt, akkor a tésztát 3 egyenlő részre vágjuk, a krémet 3 egyenlő részre osztjuk. Az első lapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a második lapot, arra ismét krémet kenünk, majd újra lap, újra krém és hűtőbe helyezzük legalább 2 órára.
Ha megdermedt, akkor a széleit és a végeit levágjuk, megigazítjuk. A 15 dkg tejcsokoládét az olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk és a süteményre öntjük. Újra hűtőbe helyezzük, amíg a csokoládé megdermed. Dermedés után felszeleteljük és kínáljuk.
