Julianna szelet

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók a tésztához 16-18 szelethez:

A lapokból 2 db 20 x 25 cm-es sütünk.

2 x 4 evőkanál liszt, 2 x 4 db tojás, 2 x 4 evőkanál kristálycukor, 2 x 6 evőkanál langyos víz, 2 x 2 evőkanál cukrozatlan főzött kávé, 2 x 1 teáskanál sütőpor, 2 x 6 dkg egész mák, 2 x 6 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók a krémhez:

6 dl tej, 6 evőkanál búzadara, 8 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 2 evőkanál málna lekvár, 2 evőkanál házi szilvapálinka, továbbá a tetejére 16-20 darab háztartási keksz, 10 dkg fehércsokoládé, 2 evőkanál étolaj 

Elkészítése:

Egy keverőtálban a tojást cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a kávét. A lisztet, sütőport elkeverjük és hozzászitáljuk, majd hozzákeverjük felváltva az egész mákot és a kókuszreszeléket is. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, az elkészített tésztát beleöntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Amíg hűl elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a búzadarát, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt búzadarát, a málna lekvárt és a szilvapálinkát és így együtt alaposan kikeverjük. A lekvártól rózsaszín lesz a krém. A krémet 2 egyforma részre osztjuk és egy keveset teszünk el belőle a tetejére a díszítéshez. Ha kihűlt, akkor az első lapot rátesszük egy tálcára és megkenjük a krém egyik felével, ráhelyezzük a másik lapot és megkenjük a krém másik felével. Erre a krémre ráhelyezzük a háztartási kekszeket. Lesúlyozzuk és hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Másnap gőz fölött megolvasztjuk az olajjal a fehér csokoládét, ráöntjük a sütemény tetejére és dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a maradék krémmel tetszés szerint díszítjük, majd felszeleteljük és kínáljuk.

Julianna szelet

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók a tésztához 16-18 szelethez: A lapokból 2 db 20 x 25 cm-es sütünk. 2 x 4 evőkanál liszt, 2 x 4 db tojás, ...