Elkészítési idő: 12 óra hűtőztetéssel
Hozzávalók a tésztához 16 szelethez:
50 dkg liszt
13 dkg margarin
12 dkg zsír
1 db tojás
1 db tojássárgája
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
15 dkg porcukor
csipet só
1 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
7 dl tej
2 csomag tejszínízű pudingpor
1 db tojássárgája
1 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
0,5 dl rum vagy rumaroma, továbbá
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj
A tészta elkészítése:
Egy tálban a lisztet és a szódabikarbónát összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrozatlan kakaóport, a porcukrot és az összes többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk és pihentetjük 20 percet.
Pihentetés után a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket 32 x 26 cm-re kinyújtjuk sütőpapírral ellátott tepsi hátuljára fektetjük és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítése:
A tojássárgáját, a lisztet és a pudingporokat beleöntjük a tejbe, jól elkeverjük és lábasba öntve folyamatos kevergetéssel sűrű krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzádjuk a rumot és a kihűlt krémet beledolgozzuk, alaposan kikeverjük.
Összeállítása:
Ha a lapok kihűltek, akkor mindegyiket egyenletesen megkenjük a krémmel és egymásra fektetjük. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Legalább egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy alaposan bepuhuljon.