Stollwerck szelet

Elkészítési idő: 12 óra hűtőztetéssel 

Hozzávalók a tésztához 16 szelethez:

50 dkg liszt

13 dkg margarin

12 dkg zsír

1 db tojás

1 db tojássárgája

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1 púpozott teáskanál szódabikarbóna

15 dkg porcukor

csipet só

1 dl tej 

Hozzávalók a krémhez:

7 dl tej

2 csomag tejszínízű pudingpor

1 db tojássárgája

1 evőkanál liszt 

25 dkg vaj

20 dkg porcukor 

0,5 dl rum vagy rumaroma, továbbá 

15 dkg étcsokoládé

2 evőkanál étolaj 

A tészta elkészítése:

Egy tálban a lisztet és a szódabikarbónát összemorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a cukrozatlan kakaóport, a porcukrot és az összes többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk és pihentetjük 20 percet. 

Pihentetés után a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket 32 x 26 cm-re kinyújtjuk sütőpapírral ellátott tepsi hátuljára fektetjük és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése:

A tojássárgáját, a lisztet és a pudingporokat beleöntjük a tejbe, jól elkeverjük és lábasba öntve folyamatos kevergetéssel sűrű krémmé főzzük, majd teljesen kihűtjük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, hozzádjuk a rumot és a kihűlt krémet beledolgozzuk, alaposan kikeverjük.

Összeállítása:

Ha a lapok kihűltek, akkor mindegyiket egyenletesen megkenjük a krémmel és egymásra fektetjük. Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Legalább egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy alaposan bepuhuljon.

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...