Elkészítési idő: 6 óra hűtőztetéssel
Hozzávalók a tésztához :
60 dkg finomliszt
8 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
2 db tojás
8 evőkanál tej
10 dkg méz
1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
8 dl tej
8 evőkanál búzadara
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
35 dkg baracklekvár
A tészta elkészítése:
A tojásokat a kristálycukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a mézet, a tejet, a margarint és gőz fölött 6-8 percig keverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzászitáljuk, majd összegyúrjuk. Letakarva 20 percet a pulton pihentetjük. 4 egyenlő részre osztjuk és körülbelül 32 x 26 cm lapokat nyújtunk belőle. Sütőpapírral ellátott tepsi hátuljára fektetjük és előmelegített 170 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük.
A krém elkészítése:
Egy lábasba öntjük a tejet és a búzadarát megfőzzük benne pár perc alatt. Hűtés közben többször megkeverjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és langyosra hűtött megfőtt búzadarával összekeverjük.
Összeállítása:
Az első lapra rásimítjuk a krém felét. Második lapra lekvár kerül. A harmadik lapra a krém másik fele és erre helyezzük az utolsó lapot. Hűtőbe helyezzük legalább egy éjszakára és másnap porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.