Elkészítési idő: 6 óra
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál méz, 1 db tojássárgája, 1 egész tojás, 5 dkg margarin, 1 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez:
2 x 3,5 dl tej, 1 csomag vaníliás ízű pudingpor, 1 csomag puncs ízű pudingpor, 2 x 15 dkg porcukor, 2 x 20 dkg margarin, 2 x 1 evőkanál rum
Hozzávalók a tetejére:
10 dkg tejcsokoládé, 1,5 evőkanál étolaj
A tészta elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Az összes többi hozzávalót egy lábasba tesszük és pár perc alatt összeolvasztjuk, hogy egynemű folyékony masszát kapjunk. Langyosra hűtjük és hozzáöntjük a liszthez, majd tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel kész vagyunk 3 egyforma részre osztjuk és egyenként 25 x 30 cm-es lapokra nyújtjuk. Sütőpapírra tesszük, villa segítségével megszurkáljuk és tepsi hátulján előmelegített 160 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük. Vigyáznunk kell ne süssük túl, mert kemény lesz és nehezebben puhul majd. Teljesen kihűtjük őket. Amíg hűlnek elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
Külön-külön lábasba öntünk 3-3 dl tejet, a maradék 0,5-0,5 dl tejben elkeverjük a pudingporokat csomómentesre, majd megfőzzük benne a pudingokat és kihűtjük.
A külön-külön előkészített margarin adagokat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot, majd a kihűlt pudingot hozzákeverjük.
Összeállítása:
Az első lapot tálcára helyezzük és egyenletesen megkenjük a puncs ízű krémmel, majd rátesszük a második lapot, amit egyenletesen megkenünk a vanília krémmel, végül ráhelyezzük a harmadik lapot. Gőz fölött felolvasztjuk a tejcsokoládét az olajjal, majd egyenletesen rálocsoljuk a tetejére és hűtőbe helyezzük minimum 4-6 órára de legjobb egy éjszakára bent hagyni, hogy jól megpuhuljon. Másnap szeleteljük és kínáljuk.