Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
55 dkg liszt , 3 dl langyos tej , 1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 0,5 dl olaj, 10-12 db virsli, 1 db tojássárgája, ízlés szerint szezámmag, 10 dkg trappista sajt, 1-1 teáskanál mustár (elhagyható), továbbá 1 felvert tojás a kenéshez
Elkészítése:
A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és alaposan összegyúrjuk, majd jól kidagasztjuk. A kidagasztott tésztát letakarjuk és duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta 5 mm vastagságúra nyújtjuk és körülbelül 10 x 15 cm-es darabokra vágjuk. A képeken látható módon bevagdossuk, esetleg megszórjuk sajttal, megkenjük mustárral (elhagyható) és betekerjük. Ha elkészültünk mindegyik darabbal, akkor megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk szezámmaggal, és még a sütőpapírral ellátott tepsibe helyezve 20 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt pirosra sütjük.