Elkészítési idő: 12 óra hűtőztetéssel
Hozzávalók a tésztához 20 db süteményhez:
55 dkg liszt, 12 dkg vaj, 8 dkg sertészsír, 15 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 1 egész tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1,2 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
2 csomag tejszínes pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor
Hozzávalók az almás töltelékhez:
1 kg reszelt savanykásabb alma, 1 csapott evőkanál őrölt fahéj, 4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál étolaj, továbbá a tetejére porcukor ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a sütőport, a tojást, a zsírt, a porcukrot és a tejet, majd alaposan összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta fóliába csomagolva félretesszük pihenni és amíg pihen elkészítjük a krémeket.
A reszelt almának előre kicsavarjuk a levét de nem kell teljesen, mert akkor száraz lesz a töltelék, majd a cukorral és a fahéjjal megpároljuk az olajon és teljesen kihűtjük.
A tejszínes pudingporokat 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk és ha már forr, akkor hozzádjuk a pudingokat és besűrűsítjük és ezt is teljesen kihűtjük. A vajat és porcukrot habosra keverjük, majd ha kihűlt a pudinghoz hozzáadjuk és alaposan kikeverjük.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd 20 x 30 cm-es nagyságúra nyújtjuk és egyenként 160 fokos előmelegített sütőben 6-8 perc alatt világos színűre sütjük. Ha mindhárom lap kisült, akkor őket is teljesen kihűtjük.
Összeállítása:
Az első lapot egy tálcára helyezzük, rátesszük az almás tölteléket és elegyengetjük rajta, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre kerül rá tejszínes krém, amit a harmadik lappal betakarunk. Fóliával letakarva legalább egy éjszakára hűtőbe helyezzük. Másnapra megpuhul és szépen tudjuk szeletelni. Porcukorral meghintve kínáljuk.