Csokoládéhab meringue-el

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 2 személyre:

7 evőkanál tej, 20 dkg étcsokoládé, 3,5 dl habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé, 0,75 dl habtejszín, 15 dkg édes zabkeksz 

Hozzávalók a meringuehez:

4 db tojásfehérje, 250 g porcukor, 1 kávéskanál vanília aroma 

A csokoládéhab elkészítése:

A tejet egy lábasban felforrósítjuk. Az étcsokoládét beletördeljük egy másik edénybe, majd vízgőz felett felolvasztjuk. Kisebb adagokban hozzácsorgatjuk a forró tejet, jól összekeverjük és hagyjuk kihűlni.

A 3,5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt olvasztott étcsokoládéval és hűtőbe helyezzük.

A kekszet aprítógépben összetörjük és poharakba kanalazzuk, ez lesz az alsó réteg. Az étcsokoládés habot egy habzsákba töltjük és rányomjuk a kekszes alapra.

A tejcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a 0,75 dl habtejszínt folyékony állapotban felforrósítjuk es a kettőt összekeverjük de nem verjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt akkor rácsurgatjuk az étcsokoládés habra és hűtőbe helyezzük. Elkészítjük a merinquet.

A merinque elkészítése:

A 4 db tojásfehérjéből kézimixerrel habot verünk, gőz fölött miközben apránként hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliaaromát. Egész kemény, szilárd habbá kell válnia.

Beletöltjük a habot egy habzsákba, amelyet tetszőleges díszítőcsővel ellátunk és feldíszítjük a csokoládés desszert tetejét. Zsebsárkány segítségével karamellizáljuk a tojáshabot, így sokkal finomabb lesz és látványosabb. 

Rántott sonkatekercsek

Elkészítési idő: 60 perc  Hozzávalók 6-8 személyre a töltelékhez: 20 db egyforma vastagságúra szeletelt csirkemell vagy sertés sonka 45 dkg ...