Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 2 személyre:
7 evőkanál tej, 20 dkg étcsokoládé, 3,5 dl habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé, 0,75 dl habtejszín, 15 dkg édes zabkeksz
Hozzávalók a meringuehez:
4 db tojásfehérje, 250 g porcukor, 1 kávéskanál vanília aroma
A csokoládéhab elkészítése:
A tejet egy lábasban felforrósítjuk. Az étcsokoládét beletördeljük egy másik edénybe, majd vízgőz felett felolvasztjuk. Kisebb adagokban hozzácsorgatjuk a forró tejet, jól összekeverjük és hagyjuk kihűlni.
A 3,5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd összeforgatjuk a kihűlt olvasztott étcsokoládéval és hűtőbe helyezzük.
A kekszet aprítógépben összetörjük és poharakba kanalazzuk, ez lesz az alsó réteg. Az étcsokoládés habot egy habzsákba töltjük és rányomjuk a kekszes alapra.
A tejcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, a 0,75 dl habtejszínt folyékony állapotban felforrósítjuk es a kettőt összekeverjük de nem verjük fel, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt akkor rácsurgatjuk az étcsokoládés habra és hűtőbe helyezzük. Elkészítjük a merinquet.
A merinque elkészítése:
A 4 db tojásfehérjéből kézimixerrel habot verünk, gőz fölött miközben apránként hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliaaromát. Egész kemény, szilárd habbá kell válnia.
Beletöltjük a habot egy habzsákba, amelyet tetszőleges díszítőcsővel ellátunk és feldíszítjük a csokoládés desszert tetejét. Zsebsárkány segítségével karamellizáljuk a tojáshabot, így sokkal finomabb lesz és látványosabb.