Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 8 szelethez:
23 dkg liszt, 15 dkg puha margarin, 15 dkg porcukor, 0,5 csomag sütőpor, 3 db egész tojás, csipet só, 5 db kisebb savanykásabb alma, 3 evőkanál ízlésünknek megfelelő lekvár, 1 teáskanál fahéj a szóráshoz, továbbá porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A margarint megpuhítjuk de nem olvasztjuk meg és krémesre keverjük a porcukorral egy keverőtálban. Ha már alaposan összekevertük hozzáadjuk a a tojásokat. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és több kisebb adagban beleszitáljuk a masszába úgy, hogy laza és csomómentes tésztát kapjunk. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk és beleszedjük az elkészült tésztát és beleigazítjuk. Ha eligazgattuk, akkor a tetejét meglocsoljuk lekvárral. Ha ezzel kész vagyunk jöhetnek az almák, amiket meghámozunk, kettévágjuk, kivágjuk a magházukat és vékony szeletekre felszeleteljük. Belenyomjuk őket a tésztába és meghintjük ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd kevés lekvárral az almákat is megkenjük. Előmelegített 170 fokos sütőben 1 óra alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.