Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel 

Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához:

2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor, 5 db egész tojás, 1 mokkáskanál só 

Hozzávalók a krémhez:

7 dl tej, 2 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor, 15 dkg kristálycukor, 23 dkg vaj, tovább 3 dl habtejszín alap és porcukor a szóráshoz 

A tészta elkészítése:

A vizet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat, a sót és forralni kezdjük. Amikor felforrt hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egynemű masszává keverjük. Kihűtjük, majd a tojásokat egyenként hozzákeverjük és egynemű tésztává dolgozzuk. Az elkészült tésztát egyenlően ketté osztjuk és az első adagot egy 22 cm-es enyhén kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített 200 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha megsült, kivesszük és ugyanígy járunk el a másik adag tésztával. Mindkét tésztát teljesen kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése:

4 dl tejet, a kristálycukorral forralni kezdjük. A maradék tejben elkeverjük a pudingporokat és ha felforrt a tej hozzáöntjük az alaposan elkevert pudingokat, majd sűrűre főzzük és teljesen kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajat és krémmé keverjük. A tejszínhab alapot kemény habbá felverjük. Az egyik tészta lapot visszahelyezzük a kihűlt tortaformába és ráöntjük a krémet, megkenjük a felvert tejszínhabbal, ráhelyezzük a másik tészta lapot és hűtőbe helyezzük minimum egy éjszakára. Másnapra megpuhul szépen, megszórjuk porcukorral és szeletelve kínáljuk.

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...