Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz:

35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet só, továbbá 0,5 liter olaj a sütéshez

Elkészítése:

A lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a rumot és tésztát gyúrunk belőle. 

Az elkészült tésztát fóliába csomagolva konyhapulton 30 percig pihentetjük. Ha letelt az idő lisztezett felületen 2 vastagságúra nyújtjuk és vékony körülbelül 0,5 cm csíkokra vágjuk, fém cannoli-csövekre feltekerjük és nem túl forró, körülbelül 150-160 fokos olajban 1 perc alatt, folyamatosan forgatva világos színűre sütjük.

Ha megsültek a forró csöveket villával kiemeljük az olajból, majd papírtörlőre téve lecsúsztatjuk róla a fánkokat, amelyek szép formás szerpentin alakban maradnak. Így sütjük ki mindet, amíg el nem fogy a tészta. 

Tetejét porcukorral meghintjük és kínáljuk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...