Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz:
35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet só, továbbá 0,5 liter olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot és a sót egy tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a rumot és tésztát gyúrunk belőle.
Az elkészült tésztát fóliába csomagolva konyhapulton 30 percig pihentetjük. Ha letelt az idő lisztezett felületen 2 vastagságúra nyújtjuk és vékony körülbelül 0,5 cm csíkokra vágjuk, fém cannoli-csövekre feltekerjük és nem túl forró, körülbelül 150-160 fokos olajban 1 perc alatt, folyamatosan forgatva világos színűre sütjük.
Ha megsültek a forró csöveket villával kiemeljük az olajból, majd papírtörlőre téve lecsúsztatjuk róla a fánkokat, amelyek szép formás szerpentin alakban maradnak. Így sütjük ki mindet, amíg el nem fogy a tészta.
Tetejét porcukorral meghintjük és kínáljuk.