Keksz morzsás, krémes desszert- serradura

Elkészítési idő: 1,5 óra hűtőztetéssel 

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg cukrozott sűrített tej , 4 dl habtejszín, 20 dkg édes keksz, 10 dkg 80 % zsírtartalmú vaj, továbbá a tetejére tejszínhab, darált keksz ízlés szerint és/vagy kakaópor 

Elkészítése:

A kekszeket egy aprítógép segítségével morzsává daráljuk és egy keverőtálba szórjuk. A zsíros vajat megolvasztjuk, de ne legyen forró, ráöntjük a keksz morzsára kisebb adagokban és a kezünkkel kevergetjük, hogy érezzük sem össze nem áll, sem száraz morzsás, lehetőleg olyan állaga legyen, hogy még inkább morzsásabb, szórható.

A sűrített tejet egy másik keverőtálba öntjük, elkeverjük és hozzáadjuk a folyékony állagú habtejszínt, majd robotgép közepes fokozatán addig keverjük, amíg a krém szép csúcsos nem lesz de még selymes, krémes állagú, ami fontos, hogy egy spatula segítségével még keverjünk rajta.

Kis üvegtálkákba vagy poharakba felváltva rétegezzük, de ügyeljünk arra, hogy egyenletes maradjon az adagolás, tehát ugyanannyi mennyiségű keksz réteg és krém kerüljön egymásra. Tetejét ízlés szerinti mennyiségben tejszínhabbal díszítjük és ha megteltek a tálkák vagy a poharak, akkor még a tetejüket darált kekszmorzsával, illetve keksz darabokkal vagy kakaóporral díszítjük. Hűtőbe helyezzük legalább 1 órára de minél tovább áll a hűtőben, annál krémesebb lesz és finomabb. 

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...