Zserbógolyó

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 20 db-hoz:

15 dkg édes, vajas darált keksz, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 evőkanál porcukor (elhagyható), 1 evőkanál rumaroma, továbbá 15 dkg étcsokoládé és 1,5 evőkanál étolaj a bevonathoz

Elkészítése:

A vajas kekszet és a darált diót alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, majd kézzel jól összedolgozzuk. 

A diós masszából 25 grammos kis golyókat formázunk, tálcára helyezzük őket és hűtőbe tesszük 1 órára. Amíg a golyócskák a hűtőben dermednek, addig vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal. Ha kellően megdermedtek, akkor az olvasztott csokoládéban megforgatjuk őket egy villa segítségével, óvatosan lecsepegtetjük róluk a felesleges csokoládét és sütőpapírra helyezzük. Újra hűtőbe tesszük dermedésig. Ha maradt az olvasztott csokoládéból, akkor díszíthetjük dermedés után csoki csíkokkal vagy szórhatunk rá darált diót.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...