Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 20 db-hoz:
15 dkg édes, vajas darált keksz, 10 dkg darált dió, 3 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 evőkanál porcukor (elhagyható), 1 evőkanál rumaroma, továbbá 15 dkg étcsokoládé és 1,5 evőkanál étolaj a bevonathoz
Elkészítése:
A vajas kekszet és a darált diót alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt és a rumaromát, majd kézzel jól összedolgozzuk.
A diós masszából 25 grammos kis golyókat formázunk, tálcára helyezzük őket és hűtőbe tesszük 1 órára. Amíg a golyócskák a hűtőben dermednek, addig vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal. Ha kellően megdermedtek, akkor az olvasztott csokoládéban megforgatjuk őket egy villa segítségével, óvatosan lecsepegtetjük róluk a felesleges csokoládét és sütőpapírra helyezzük. Újra hűtőbe tesszük dermedésig. Ha maradt az olvasztott csokoládéból, akkor díszíthetjük dermedés után csoki csíkokkal vagy szórhatunk rá darált diót.