Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 18-20 darab rudihoz:
50 dkg tehéntúró, 2 evőkanál olvasztott méz, 2 evőkanál porcukor, 1 db citrom leve, 10 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál étkezési porzselatin, 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)
Elkészítése:
A túrót átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy igazán krémes túrót kapjunk, majd hozzáadjuk a cukrot, a mézet és a citrom kifacsart levét és alaposan összekeverjük. A zselatint egy tálkába mérjük, majd hozzáöntjük a vizet és megduzzasztjuk. Ha megduzzadt mikrohullámú sütőben felolvasztjuk de nem forraljuk fel és hozzádolgozzuk a túrós masszához. Folpakkal letakarva hűtőbe helyezzük legalább 30 percre. Ha letelt az idő elővesszük és körülbelül 10-12 cm hosszúságú szép egyenletes és egyforma rudakat készítünk belőle, tálcára tesszük és fagyasztóba helyezzük 30 percre.
Az étcsokoládét addig vízgőz fölött felolvasztjuk, majd ha letelt az idő elővesszük a rudakat és belemártjuk a csokoládéba őket egyesével. Lecsepegtetjük és szilikonos sütőpapírra tesszük őket. Ha elkészültünk minden darabbal, újra hűtőbe helyezzük, hogy alaposan megdermedjenek. Dermedés után kínáljuk.