Túró rudi házilag

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hozzávalók 18-20 darab rudihoz:

50 dkg tehéntúró, 2 evőkanál olvasztott méz, 2 evőkanál porcukor, 1 db citrom leve, 10 evőkanál hideg víz, 1 evőkanál étkezési porzselatin, 2 tábla étcsokoládé (20 dkg)

Elkészítése:

A túrót átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy igazán krémes túrót kapjunk, majd hozzáadjuk a cukrot, a mézet és a citrom kifacsart levét és alaposan összekeverjük. A zselatint egy tálkába mérjük, majd hozzáöntjük a vizet és megduzzasztjuk. Ha megduzzadt mikrohullámú sütőben felolvasztjuk de nem forraljuk fel és hozzádolgozzuk a túrós masszához. Folpakkal letakarva hűtőbe helyezzük legalább 30 percre. Ha letelt az idő elővesszük és körülbelül 10-12 cm hosszúságú szép egyenletes és egyforma rudakat készítünk belőle, tálcára tesszük és fagyasztóba helyezzük 30 percre.

Az étcsokoládét addig vízgőz fölött felolvasztjuk, majd ha letelt az idő elővesszük a rudakat és belemártjuk a csokoládéba őket egyesével. Lecsepegtetjük és szilikonos sütőpapírra tesszük őket. Ha elkészültünk minden darabbal, újra hűtőbe helyezzük, hogy alaposan megdermedjenek. Dermedés után kínáljuk.  

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...