Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
8 db közepes méretű savanykás alma, 1 db citrom leve, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 20 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 35 dkg natúr joghurt, csipet só, 2 db egész tojás, továbbá 3 dl olaj a sütéshez, ízlés szerint porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A lisztet, a tojásokat, a sót, a cukrokat, a fahéjat és a joghurtot robotgép segítségével jól kikeverjük és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, mindegyik közepét kivágjuk és lecsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
Az olajat közepes lángon felforrósítjuk. Az almakarikákat belemártjuk az elkészített masszába, a felesleget lecsurgatjuk róluk és a közepes lángon felforrósított olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük és porcukorral meghintve kínáljuk.