Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 6-8 személyre:
1,5 liter tej, 2 dl víz, 55 dkg rizs, 1 csipet só, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom leve, 13 dkg vaj, ízlés szerint mazsola (elhagyható, én nem tettem bele), 8 db egész tojás
Elkészítése:
Egy lábasban a tejből a cukrokból, a vajból és a rizsből tejberizst főzünk, majd langyosra hűtjük. A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgákat jól elkeverjük és ha kihűlt a tejberizsbe keverjük, majd hozzáadjuk a citrom kifacsart levét is. Az összekeverésnél vigyázzunk, hogy ne törjük össze a rizsát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd azt is beleforgatjuk a rizses masszába.
Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent 20 x 25 cm-es, magas falú tepsibe vagy jénai edénybe öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnul a teteje, alufóliával letakarjuk. Langyosra hűtve szeleteljük, porcukorral meghintve, idény gyümölcsökkel, illetve lekvárral megkenve tálaljuk.