Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 25x18 cm-es tepsihez:
30 dkg liszt, 0 5 csomag sütőpor, 0,5 dl olaj, 1,2 dl tej, 4 db egész tojás, 12 dkg kristálycukor, ízlés szerinti mennyiségű bármilyen szilva (elkészíthető befőttből is), 1 teáskanál őrölt fahéj, ha szükséges, mert esetleg savanykásabb ízű, ehhez is adhatunk még kristáycukrot ízlés szerint, továbbá porcukor a hintéshez
Elkészítése:
A szilvákat megtisztítjuk, kettévágjuk, kivesszük a magját, majd megszórjuk őrölt fahéjjal és félretesszük.
A tojásokat egy keverőtálba felütjük és a kristálycukorral fehéredésig habverővel felverjük. Ha alaposan felvertük, akkor hozzáadjuk a tejet, az olajat és elkeverjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük, beleszitáljuk a tojásos masszába és csomómentesre dolgozzuk. Tepsibe öntjük és finoman a konypulthoz csapkodjuk, hogy eltávozzon belőle a levegő.
Az előkészített szilvákat belenyomkodjuk a tésztába és előmelegített 160 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnul a teteje alufóliával letakarjuk. Ha megsült kiborítjuk a tepsiből és kihűtjük, felszeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.