Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók 1 kg-os kenyérhez:
35 dkg BL 55 liszt, 15 dkg BL 80 liszt,, 2,5 dkg friss élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 2,5 dl tej, 0,5 dl víz, 4 dkg vaj 1,5 teáskanál só, továbbá 1 db felvert tojás és 2 evőkanál tej keveréke a tetejére, szezámmag ízlés szerint
Elkészítése:
Az liszteket egy kelesztőtálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót összekeverjük, alaposan kidagasztjuk, majd a duplájára kelesztjük.
Ha letelt az idő meghajtogatjuk tetszés szerint és letakarva 30 percig pihentetjük. Amikor újra letelt az idő a tésztát kinyújtjuk és feltekerjük úgy, mint a bejglit és egy 30 x 12 cm-es kenyér formába helyezzük. Letakarjuk és újra megkelesztjük, legalább 40-45 percet. Ha megkelt a tetejét lekenjük tojásos tejjel, megszórjuk szezámmaggal, majd bevagdossuk.
Elhelyezünk egy tepsit a sütőben félig vízzel és vízgőzben 180 fokon 35-40 percig, ha nagyon barnulna a teteje alufóliával letakarjuk és a sütés utolsó 10 percében kivesszük a formából és úgy sütjük tovább gőz nélkül aranybarnára. Teljesen kihűtjük és szeletelve, szendvicsnek elkészítve tálaljuk.