Sajtos-sonkás párnák

Elkészítési idő: 2 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

55 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 mokkáskanál kristálycukor, 1 db egész tojás, 3 mokkáskanál só, 10 dkg margarin

Hozzávalók a töltelékhez:

10 dkg reszelt trappista sajt, 10 dkg kisebb kockákra vágott sonka, továbbá a tetejére 1 db felvert tojás és ízlés szerint szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 10 perc alatt. Egy dagasztó tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, a felfutott élesztőt és és egy könnyen kezelhető rugalmas tésztát dagasztunk. 50 perc alatt megkelesztjük. Ha megkelt 10 egyenlőrészreosztju, gombóccá formázzuk és még15 percet pihentetjük. Pihentetés után körülbelül 18 x 20 cm-es ovális alakúra nyújtjuk és a fázis képeken látható módon betöltjük, illetve megformázzuk. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük őket tisztes távolságot hagyva közöttük és letakarva 20 percet még kelesztjük. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal és 160 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel körülbelül 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 



Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...