Kávékrémes-oreos palacsinta

Elkészítési idő: 3 óra 

Hozzávalók a palacsinta tésztához:

4 db egész tojás, 15 dkg liszt, 4 dkg vaj, 3,5 dkg cukrozatlan kakaópor, 3 dl tej 

Hozzávalók a krémhez:

50 dkg mascarpone, 15 dkg sűrített tej, 1 dl fekete kávé, továbbá 5 db oreo keksz nagyobb darabokra törve

Hozzávalók a tetejére:

10 dkg étcsokoládé, 10 dkg sótlan zúzott mogyoró, 3 evőkanál étolaj, 1 dl folyékony habtejszín 

Elkészítése:

A tésztához az összes hozzávalót egy keverőtálba tesszük és alaposan összekeverjük. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanálnyi olajat és egy kisebb merőkanálnyi palacsinta tésztát eloszlatunk benne (egész vékony legyen) és mindkét oldalát megsütjük. Körülbelül 5-6 db palacsinta készül ebből az adagból. Teljesen kihűtjük. 

A krém elkészítése és a palacsinta összeállítása:

A mascarponét, a sűrített tejet és a kihűlt kávét jól kikeverjük és ha kihűltek a palacsinták akkor egy alufólia darabra helyezzük az elsőt, megkenjük a krémmel (úgymond se nem vastagon, se nem vékonyan) aztán rátesszük a másik palacsintát úgy, hogy félig fedje az elsőt, majd megkenjük krémmel a másodikat is, aztán jön a harmadik, ami szintén félig fedje a másodikat és így tovább, amíg el nem fogy. Az összetört oreo kekszel megszórjuk, behajtjuk az oldalait és feltekerjük, majd becsomagolva az alufóliával hűtőbe helyezzük legalább 2 órára. 

Ha letelt az idő gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd hozzáadjuk a folyékony állagú habtejszínt és elkeverjük. Beleszórjuk a zúzott mogyorót és leöntjük vele a hideg feltekert palacsintát. Újra hűtőbe helyezzük dermedésig. Dermedés után szeleteljük és kínáljuk.

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...