Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg margarin, 15 dkg tejcsokoládé, 18 dkg barnacukor, 2 db tojás, 1 teáskanál rumaroma (elhagyható) 40 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 dkg cukrozatlan kakaópor, 1 dl tej
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tejcsokoládét és a margarint felolvasztjuk vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben, olvasztási módban de vigyázzunk nehogy forró legyen, ha mégis akkor visszahűtjük.
A száraz anyagokat, azaz a lisztet, a kakaóport és a sütőport alaposan összekeverjük majd átszitáljuk.
A tojásokat, a rumaromát és a barnacukrot tálba tesszük, majd fehéredésig kikeverjük egy habverő segítségével. Ha elkészült hozzáadjuk az olvasztott csokoládés margarint és folytatjuk a keverést. Végül hozzáadjuk a száraz átszitált alapanyagokat és a tejet is és ezt is alaposan csomómentesre keverjük benne.
Ha elkészült fóliával letakarva 1,5-2 órára hűtőbe helyezzük, hiszen elég ragacsos masszát kaptunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga.
Ha letelt a 2 óra elővesszük a masszánkat és 2 db mélytányérba külön-külön cukrot teszünk, az egyikbe kristálycukrot, a másikba pedig porcukrot. A tésztából enyhén vizes kézzel kis golyókat formázunk (körülbelül 3 dkg egy golyó) amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba forgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket úgy, hogy kis helyet hagyjunk a golyók között, mert sütés közben még terülni fognak.
160 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük, sütés után rácsra tesszük őket hűlni, amíg hűlnek a külső részük ropogóssá válik, belül viszont isteni puha lesz. Teljesen kihűlve kínáljuk.