Elkészítési idő fagyasztással 8-9 óra
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg étcsokoládé, 15 dkg tejcsokoládé, 15 dkg porcukor, 4 db tojás, 5 dl habtejszín alap, 3 evőkanál kakaópor, 5 dkg étcsokoládé (a csokoládé forgácshoz)
Elkészítése:
Az 5 dkg étcsokoládét burgonya hámozóval leszeleteljük, mintha burgonyát pucolnánk, így kapunk szép csokoládé forgácsokat), amit félreteszünk.
A csokoládékat gőz fölött felolvasztjuk, majd kevergetéssel teljesen kihűtjük. A tojásokat ketté választjuk. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig felverjük.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a kihűtött felolvasztott csokoládékat és a tojássárgás masszát is hozzáadjuk és óvatosan összekeverjük. A habtejszínt is kemény habbá verjük, beleszórjuk a kakaóport és a csokoládé darabkákat, majd ezeket is beleforgatjuk, addig amíg sima állagot nem kapunk. Az elkészült masszát egy fedeles, mafasabb falú, zárható dobozba tesszük és legalább 8 órán át fagyasztjuk. 2 óránként, minimum 2 x keverjük meg. Ha letelt az idő és szépen megfagyott, akkor fagylaltos kanállal szépen gombócokat tudunk a dobozból formázni. Kelyhekbe vagy tölcsérbe helyezzük és már kínáljuk is.