Omlós margaréta linzerek

Hozzávalók 25 db linzerhez:

30 dkg liszt, 20 dkg kemény margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve és reszelt héja, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 db tojássárgája 

Hozzávalók a töltelékhez: 

5 dkg fehércsokoládé, 1 evőkanál étolaj, 3 csepp narancs- vagy citromsárga ételfesték, porcukor a szóráshoz 

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egy tálba tesszük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk de mivel a kezünk melegétől lágyabb tésztát kaptunk, így fóliába csomagolva hűtőbe helyezzük 30 percre, hogy kellően megszilárduljon. Ha letelt az idő enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk körülbelül 0,5 cm vastagságúra és egy margaréta virág mintájú kiszúróval (természetesen bármilyen virág mintájú kiszúró megfelelő) virágokat szaggatunk ki belőle. Kétféle mintázatot készítünk. Az egyik virágnak a közepe lyukas, az lesz a teteje, a másik virágnak a közepe teli, tehát az lesz az alsó tészta. Párban készítjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kiszúrt virágokat és előmelegített 160 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, nehogy megégjenek. Ha kisültek, kihűtjük őket. Amíg hűlnek gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal és megszínezzük tetszés szerint, majd habzsákba töltjük és egy nagyon pici lyukat vágunk a végére. Ha kihűltek a linzerek pároztatjuk őket. Az alsó (nem lyukas, teli) linzereket megtöltjük a csokoládéval, majd ráhelyezzük a tetejét (lyukas) úgy, hogy a két tészta ne egyforma síkban legyen, így minden szirom látszani fog. Megszórjuk porcukorral és még a virág közepét teljesen megtöltjük csokoládéval, hogy szép közepét kapjunk. Ha mindegyikkel elkészültünk tálcára tesszük őket és hűtőbe helyezzük, amíg a csokoládé meg nem dermed. Dermedés után kínáljuk. 

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...