Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
23 dkg liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 0,5 csomag sütőpor, 8 dkg kristálycukor, 2 egész tojás, 8 dkg margarin, 2 dl tej, 10 dkg, ét- vagy tejcsokoládé pasztilla.
Elkészítése:
Egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót, kivéve csokoládé pasztillákat és egy robotgép segítségével jól elkeverjük, majd most beleszórjuk a csokoládét is és óvatosan elkeverjük. A muffin sütőt kibéleljük tetszőleges méretű, színű muffin papírral és egyenlő mennyiségben a formákba kanalazzuk a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve vagy teljesen kihűtve kínáljuk.
Tipp: tetejét megszórhatjuk csokoládé reszelékkel vagy csokoládé forgáccsal