Áfonyás muffin

Elkészítési idő: 45 perc 

Hozzávalók 12 darabhoz:

33 dkg liszt, 18 dkg cukor, 15 dkg áfonya, 4 evőkanál olaj, 3 db tojás, 1 teáskanál vanília aroma, 2 dl kefír, csipet só, 2 teáskanál sütőpor 

Elkészítése:

Egy keverőtálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vanília aromát, az olajat és a kefírt, majd alaposan kikeverjük. A lisztet, a sütőporral és a sóval alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a masszához és csomómentesre keverjük.

A muffin formát kibéleljük muffin papírokkal és háromnegyed részéig megtöltjük tésztával. Ha mindet megtöltöttük, akkor a megtisztított, megmosott áfonyákat belenyomkodjuk a tésztába. 

Előmelegített sütőben 160 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük és ízlés szerint esetleg friss áfonya szemekkel díszítjük vagy porcukor meghintve kínáljuk

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...