Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók a palacsinta tésztához 15 db-hoz:
35 dkg liszt, 3 dl hideg tej, 4 dl szénsavas ásványvíz, 1 csomag vaníliáscukor, 3 evőkanál étolaj, 4 db tojás, csipet só, 1-1 evőkanál étolaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
1 üveg házikeszítesű meggylekvár, csokoládé öntet, 2 gombóc vanília vagy csokoládé fagylalt, egész meggy szemek a díszítéshez
A palacsinta elkészítése:
A felütött tojásokat összekeverjük a vaníliáscukorral és a csipet sóval, majd hozzáöntjük a hideg tejet és a szénsavas ásványvizet. Kisebb adagokban hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A legvégén beledolgozzuk az olajat is. Akkor lesz igazán jó, ha sűrű csomómentes, de mégis folyós állagú. 20 percet pihentetjük, majd tetszőleges méretű serpenyőben mindkét oldalát 1 evőkanálnyi mennyiségű olajban aranybarnára sütjük.
Összeállítása:
A kész palacsintákat bolti vagy saját készítésű meggy lekvárral ízlés szerinti mennyiségben megkenjük, majd háromszögbe hajtjuk. Csokoládé vagy vanília fagylalttal tálaljuk és csokoládé öntettel még lecsorgatjuk. Isteni párosítás az édes fagylalt és a savanykás meggy lekvár savanykás ízvilága.