Étcsokoládés pöffeteg keksz

Elkészítési idő: 2,5 óra 

Hozzávalók a tésztához 30-35 db-hoz:

13 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé, 18 dkg barnacukor, 2 db tojás, 1 teáskanál vanília aroma, 36 dkg búzaliszt, 1 csomag sütőpor, 3 dkg holland kakaópor, 1 dl zsíros tej

Hozzávalók a tetejére:

5 dkg porcukor, 5 dkg barnacukor

Elkészítése:

A csokoládét felolvasztjuk és kicsit hagyjuk visszahűlni.

A száraz anyagokat, a lisztet, a kakaót és az átszitált sütőport összekeverjük.

A vajat tálba tesszük és hozzáadjuk a barnacukrot, majd jól kikeverjük habverő segítségével. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot és összekeverjük.

Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és folytatjuk a keverést, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat is és a tejet is és ezt is összekeverjük.

2 órára a helyezzük a hűtőbe, mert elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga. Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe barnacukrot, a másikba pedig porcukrot. A tésztából kis golyókat gyúrunk (körülbelül 3 dkg egy golyó) amit előbb a barnacukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire teszünk úgy, hogy kis helyet hagyjunk a golyók között.

160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, sütés után rácsra rakjuk őket hűlni, amíg hűlnek a külső részük ropogóssá válik.

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...