Elkészítési idő: 2,5 óra
Hozzávalók a tésztához 30-35 db-hoz:
13 dkg vaj, 8 dkg étcsokoládé, 18 dkg barnacukor, 2 db tojás, 1 teáskanál vanília aroma, 36 dkg búzaliszt, 1 csomag sütőpor, 3 dkg holland kakaópor, 1 dl zsíros tej
Hozzávalók a tetejére:
5 dkg porcukor, 5 dkg barnacukor
Elkészítése:
A csokoládét felolvasztjuk és kicsit hagyjuk visszahűlni.
A száraz anyagokat, a lisztet, a kakaót és az átszitált sütőport összekeverjük.
A vajat tálba tesszük és hozzáadjuk a barnacukrot, majd jól kikeverjük habverő segítségével. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a vanília kivonatot és összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és folytatjuk a keverést, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat is és a tejet is és ezt is összekeverjük.
2 órára a helyezzük a hűtőbe, mert elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga. Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe barnacukrot, a másikba pedig porcukrot. A tésztából kis golyókat gyúrunk (körülbelül 3 dkg egy golyó) amit előbb a barnacukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire teszünk úgy, hogy kis helyet hagyjunk a golyók között.
160 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, sütés után rácsra rakjuk őket hűlni, amíg hűlnek a külső részük ropogóssá válik.