Jeges csokoládés frappuccino

Elkészítési idő: 30 perc 

Hozzávalók 2 személyre:

2 dl frissen főzött feketekávé, 2 dl tej, 20 dkg jégkocka, 3 fagyis kanál (vagy púpozott evőkanál) csokoládé fagyi, 2 evőkanál porcukor

Hozzávalók a tetejére: 

Tejszínhab alap, csokoládé öntet vagy karamellszósz 

Elkészítése:

Lefőzünk 2 dl erős fekete kávét és kihűtjük. Egy turmixgépbe öntjük a tejet, beleszórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a csokoládé fagyit, beleöntjük a kihűlt kávét és hozzáadjuk a jeget ebben a sorrendben. Addig turmixoljuk, amíg egy szép sima folyékony állagot nem kapunk. 

A folyékony tejszínhab alapot felverjük keményre, majd tetszőleges mintájú díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük. Az elkészült frappuccinot egy magasabb falú átlátszó pohárba öntjük, tejszínhabot nyomunk a tetejére és csokoládé öntettel díszítjük, illetve ízesítjük és kínáljuk. 

Tipp: természetesen bármilyen ízű fagyival készíthetjük ízlésünknek megfelelően.

Képviselőfánk tortaformában

Elkészítési idő: minimum 6 óra hűtőztetéssel  Hozzávalók a tésztához egy 22 cm-es tortaformához: 2,5 dl víz, 12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 0,5...