Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:
2 dl frissen főzött feketekávé, 2 dl tej, 20 dkg jégkocka, 3 fagyis kanál (vagy púpozott evőkanál) csokoládé fagyi, 2 evőkanál porcukor
Hozzávalók a tetejére:
Tejszínhab alap, csokoládé öntet vagy karamellszósz
Elkészítése:
Lefőzünk 2 dl erős fekete kávét és kihűtjük. Egy turmixgépbe öntjük a tejet, beleszórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a csokoládé fagyit, beleöntjük a kihűlt kávét és hozzáadjuk a jeget ebben a sorrendben. Addig turmixoljuk, amíg egy szép sima folyékony állagot nem kapunk.
A folyékony tejszínhab alapot felverjük keményre, majd tetszőleges mintájú díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük. Az elkészült frappuccinot egy magasabb falú átlátszó pohárba öntjük, tejszínhabot nyomunk a tetejére és csokoládé öntettel díszítjük, illetve ízesítjük és kínáljuk.
Tipp: természetesen bármilyen ízű fagyival készíthetjük ízlésünknek megfelelően.