Meggyes joghurtos fagylalt


Elkészítési idő: 4 óra fogyasztással

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg meggy ízű joghurt, 20 dkg friss magozott meggy, 3 evőkanál porcukor, 1,5 dl hideg víz, 4 dl habtejszín alap 

Elkészítése:

Egy lábasba helyezzük a kimagozott meggyet hozzáöntjük a vizet és hozzáadjuk a porcukrot. 20 percet főzzük közepes lángon, majd langyosra hűtjük. Egy turmixgép segítségével leturmixoljuk és teljesen kihűtjük. 

A meggyes joghurtokat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a leturmixolt és teljesen kihűtött meggyet, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.

A folyékony habtejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a meggyes masszába.

Fagyasztóba helyezzük és hagyjuk teljesen megdermedni. Ha megdermedt fagyis kanállal kelyhekbe vagy tölcsérbe adagoljuk és kínáljuk. Egész meggy szemekkel és mentalevéllel díszítjük.

Tipp: adhatunk a meggyhez ízlés szerint őrölt fahéjat, úgy sokkal finomabb, pikánsabb az íze.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...