Citromhabos madártej

Elkészítése: 30 perc 

Hozzávalók 4 személyre:

3 liter tej, 5 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, csipet só, 10 db tojás, 1 db citrom leve, továbbá mentalevél a díszítéshez 

Elkészítése:

Egy lábasban a tejet felforraljuk a cukrokkal, a csipet sóval és ha felforrt lehúzzuk a lángról. A tojásokat ketté választjuk, a tojássárgákat egy szűrő segítségével átpasszírozzuk és 3 merőkanálnyit hozzáadunk a forró tejből, jól elkeverjük és visszaöntjük a forró tejhez, majd kevergetni kezdjük, amíg be nem sűrűsödik, ha szükséges, mert még nem sűrűsödött be, akkor még visszatesszük a tűzhelyre de óvatosan a főzéssel, mert összerántja a tojásokat a forróság. 

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a citromlével, majd egy merőkanál segítségével habgaluskákat kanalazunk belőle. Tányérra helyezzük őket és a mikrohullámú sütő legmagasabb hőfokozatán 0,5 perc alatt kemény, tartós habbá forrósítjuk. 

Egy tálba öntjük a madártejet belehelyezzük a kemény tojáshab-galuskákat és lehűtjük. Langyosra hűtés után hűtőbe helyezzük, mert hidegen az igazi fogyasztani. 

Az elkészült madártejet ízlés szerint mentalevéllel díszítjük és tálaljuk.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...