Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 25-30 db ropogóshoz:
25 dkg liszt, 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 1 db tojássárgája, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál só, ízlés szerint szezámmag, köménymag vagy reszelt trappista sajt, továbbá 1 db felvert tojás a kenéshez
Elkészítése:
Egy tálba mérjük az összes hozzávalót és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva 15 percet pihentetjük. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen 1-2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy derelyevágó segítségével tetszőleges hosszúságú és szélességű egyforma rudakat vágunk a tésztából. Sütőpapírral ellátott tepsire sorakoztatjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint magvakkal vagy sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.