Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet karaj, 6 db nagyobb burgonya, 5 db egész tojás, 5 csapott evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 6 evőkanál tejföl, 20 dkg reszelt trappista sajt, só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, picit besózzuk és félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk, majd egy tálba nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint és állni hagyjuk, amíg levet ereszt, majd amikor levet eresztett jól kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és jó alaposan összekeverjük. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd felforraljuk körülbelül 160 fokra.
A karajszeletek mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk és a forró olajba tesszük. 8-10 perc alatt megsütjük ugyancsak mindkét oldalát, majd a felesleges olajat leitatjuk róluk.
A tejfölt és az összezúzott fokhagymát enyhén megsózzuk és jól kikeverjük. A húsokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mindegyik húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, tetejüket megszórjuk reszelt trappista sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk még melegen.