Fokhagymás borzaska karajból

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet karaj, 6 db nagyobb burgonya, 5 db egész tojás, 5 csapott evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 6 evőkanál tejföl, 20 dkg reszelt trappista sajt, só és bors ízlés szerint

Elkészítése: 

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, picit besózzuk és félretesszük.

A burgonyát meghámozzuk, majd egy tálba nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint és állni hagyjuk, amíg levet ereszt, majd amikor levet eresztett jól kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és jó alaposan összekeverjük. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd felforraljuk körülbelül 160 fokra.

A karajszeletek mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk és a forró olajba tesszük. 8-10 perc alatt megsütjük ugyancsak mindkét oldalát, majd a felesleges olajat leitatjuk róluk. 

A tejfölt és az összezúzott fokhagymát enyhén megsózzuk és jól kikeverjük. A húsokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mindegyik húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, tetejüket megszórjuk reszelt trappista sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk még melegen.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...