Fokhagymás borzaska karajból

Elkészítési idő: 1 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

8 szelet karaj, 6 db nagyobb burgonya, 5 db egész tojás, 5 csapott evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 6 evőkanál tejföl, 20 dkg reszelt trappista sajt, só és bors ízlés szerint

Elkészítése: 

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, picit besózzuk és félretesszük.

A burgonyát meghámozzuk, majd egy tálba nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint és állni hagyjuk, amíg levet ereszt, majd amikor levet eresztett jól kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet és jó alaposan összekeverjük. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd felforraljuk körülbelül 160 fokra.

A karajszeletek mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk és a forró olajba tesszük. 8-10 perc alatt megsütjük ugyancsak mindkét oldalát, majd a felesleges olajat leitatjuk róluk. 

A tejfölt és az összezúzott fokhagymát enyhén megsózzuk és jól kikeverjük. A húsokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, mindegyik húsra kanalazunk a fokhagymás tejfölből, tetejüket megszórjuk reszelt trappista sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk még melegen.

Túrópötty

Nagyon egyszerű, tényleg pár perc az összeállítása, majd jön a formázás és a csokoládéval való bevonás. Aztán szinte másodpercek alatt el i...