Leveles tejszínes krémes

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 14 darabhoz:

2 csomag leveles tészta, 3 dl tejszín habalap, 2 evőkanál mascarpone, 2 evőkanál porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 5 dkg étcsokoládé, 1,5 evőkanál étolaj 

Elkészítése:

A leveles tésztákat kicsomagoljuk picit meglisztezzük mindkét oldalát és egy körülbelül 7 cm-es szaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, megszurkáljuk villával, egy másik sütőpapírral letakarjuk őket és egy másik tepsit ráhelyezünk a tetejére, hogy sütés közben ne púposodjanak fel, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük és félretesszük. A kiszaggatott tészta leeső részeit sütőpapírral ellátott tepsibe helyezzük és azt is aranybarnára kisütjük 180 fokon, de már ezt a tésztát nem kell letakarni. Ha kisült kihűtjük. Amíg hűlnek elkészítjük a krémet. Egy tálba öntjük a folyékony habalapot, hozzáadjuk a mascarponét, a porcukrot és így együtt krémmé keverjük pár perc alatt. 

Ha kihűltek a leeső, kisütött tészta darabok, akkor a kezünkkel apró morzsává nyomkodjuk. Erre szükség lesz, ezzel a morzsával vonjuk be a sütemény oldalát. 

Tehát kihűltek a korongok, elkészült a krém és a morzsa is. A krémet egy habzsákba töltjük, majd fogunk egy korongot és ízlés szerinti mennyiségben nyomunk rá krémet, majd egy másik korongot rátéve pároztatjuk őket. Ha elkészültünk mindegyikkel, akkor egy spatula segítségével körbe kenjük a betöltött korongokat. Körbe kenés után az összetört morzsába forgatjuk az oldalukat. 

Jöhetnek a csokoládék, amit gőz fölött felolvasztunk a fehércsokoládéhoz 1 evőkanál étolajat csurgatunk, az étcsokoládéhoz 0,5 evőkanálnyit. Ha felolvadtak, akkor a fehércsokoládéból 1 csapott evőkanálnyit rácsurgatunk a tetejére, vigyázva, hogy ne nagyon folyjon le. A felolvadt étcsokoládét egy habzsákba öntjük, melynek pici lyukat vágunk a végére és még az olvadt fehércsokoládé tetejére apró pöttyöket nyomunk. Egy fogpiszkálóval az étcsokoládé pöttyöket középről kiindulva húzni kezdjük és így szivecske alakot kapva gyönyörűen díszítjük. Dermedésig és puhulásig hűtőbe helyezzük 1 órára, majd tálaljuk. 

Omlós margaréta linzerek

Hozzávalók 25 db linzerhez: 30 dkg liszt, 20 dkg kemény margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve és reszelt héja,...