Legényfogó leves

Elkészítési idő: 1,5 óra

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csirkemell, 10 dkg zöldborsó, 20 dkg csiperke gomba, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyem gyökér, 1 fej vöröshagyma, 2 teáskanál bazsalikom, 2 db babérlevél, 4 evőkanál étolaj, 1 teáskanál mustár, ízlés szerint só, bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 db húsleveskocka, 1 evőkanál citrom leve

Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldséget, répát és a kockákra vágott húst. Ha a hús kifehéredik, hozzáadjuk a zöldborsót is és végül a felszeletelt gombát, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, a bazsalikomot és a babérlevelet is. Fedő alatt 10 perc alatt megpároljuk így együtt a benne lévőket, majd felöntjük vízzel és egy húsleves kockát teszünk bele. 40 perc főzés után belekeverjük az előzőleg csomómentesre kevert tejfölös lisztet és néhány perc múlva belekeverjük a citromlevet is. Még melegen tálaljuk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...