Török pide

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók a tésztához 3 db pidéhez:

45 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál kristálycukor, 2 teáskanál só, 3 evőkanál olívaolaj, 3 dl langyos víz 

Hozzávalók a feltéthez:

2 dl tejföl, 3 cikk fokhagyma, ízlés szerint só, 1 db kápia paprika, 1 db TV paprika, 2 db paradicsom, 1 kisebb fej lilahagyma, 30 dkg csirkemell sonka, 20 dkg füstölt kolbász, 15 dkg trappista sajt, 10 dkg csemegekukorica, 2 evőkanál szezámmag 

Elkészítése:

A lisztet, az összemorzsolt élesztőt, a kristálycukrot, az olívaolajat, a sót és a langyos vizet egy tálba tesszük és dagasztani kezdjük. Akkor jó már a tészta állaga, ha elválik a tál oldaláról. Ha jól kidagasztottuk, akkor lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta 3 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formázunk belőlük. Enyhén lisztezett felületen ovális alakúra és kb 8-10 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Ha kinyújtottuk őket ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 

A tejfölt és az áttört fokhagymát összekeverjük és megkenjük vele mindhárom tészta közepét, a széleit szabadon hagyjuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk és rászórjuk a tejfölös alapra. A paprikát, a paradicsomot, a lilahagymát összevágjuk és egyenlően elosztjuk rajtuk, megszórjuk csemegekukoricával és végül reszelt trappista sajttal. Ha elkészültünk, behajtjuk a tészta széleit és a végeire csomót formázunk. Vízzel megspricceljük a tészta széleit, megszórjuk szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

Omlós margaréta linzerek

Hozzávalók 25 db linzerhez: 30 dkg liszt, 20 dkg kemény margarin, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0,5 citrom leve és reszelt héja,...