Kijevi csirkemell

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

4 db kisebb filézett csirkemell, 15 dkg vaj, 3 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, szerecsendió és só ízlés szerint, továbbá 1 liter olaj a sütéshez 

Hozzávalók a panírozáshoz:

3 db tojás, 8 evőkanál liszt, 10 evőkanál zsemlemorzsa 

Elkészítése:

A tölteléket elkészítjük, a következőképpen. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük fokhagyma törővel, majd összekeverjük a vajjal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Az elkészült tölteléket becsomagoljuk és a fagyasztóba helyezzük. A fagyasztás azért fontos, mert sütéskor így nem folyik ki a töltelék.

A csirkemell filéket kettévágjuk és két nylon fólia között óvatosan kiklopfoljuk, majd besózzuk és ízlés szerinti mennyiségben szerecsendióval megszórjuk.

Ha kész vagyunk a hús előkészítésével, akkor a tölteléket kivesszük a fagyasztóból 4 felé osztjuk, henger alakúra formázzuk őket, ráhelyezzük a húsra, majd a hús két oldalát felhajtjuk és szorosan feltekerjük. Jöhet a panírozás, először a lisztben, majd felvert tojásokban, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Serpenyőben vagy olajsütőben aranybarnára sütjük.Köretként zöldséges rizst és/vagy burgonyapürét találunk.

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...