Elkészítési idő: 1,5 óra
Hozzávalók 4 személyre:
4 db kisebb filézett csirkemell, 15 dkg vaj, 3 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, szerecsendió és só ízlés szerint, továbbá 1 liter olaj a sütéshez
Hozzávalók a panírozáshoz:
3 db tojás, 8 evőkanál liszt, 10 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A tölteléket elkészítjük, a következőképpen. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük fokhagyma törővel, majd összekeverjük a vajjal és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Az elkészült tölteléket becsomagoljuk és a fagyasztóba helyezzük. A fagyasztás azért fontos, mert sütéskor így nem folyik ki a töltelék.
A csirkemell filéket kettévágjuk és két nylon fólia között óvatosan kiklopfoljuk, majd besózzuk és ízlés szerinti mennyiségben szerecsendióval megszórjuk.
Ha kész vagyunk a hús előkészítésével, akkor a tölteléket kivesszük a fagyasztóból 4 felé osztjuk, henger alakúra formázzuk őket, ráhelyezzük a húsra, majd a hús két oldalát felhajtjuk és szorosan feltekerjük. Jöhet a panírozás, először a lisztben, majd felvert tojásokban, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Serpenyőben vagy olajsütőben aranybarnára sütjük.Köretként zöldséges rizst és/vagy burgonyapürét találunk.