Debrecenis burgonya

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg burgonya, 2 közepes fej vöröshagyma, só, bors ízlés szerint, 1 evőkanál majoránna, 2 cikk fokhagyma, 3 dl étolaj, 30 dkg debreceni kolbász

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk és bő olajban félig megsütjük. a

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, majd félretesszük. A debreceni kolbászokat félbevágjuk és serpenyőben 1 evőkanál olajon 5 percig pirítjuk. Ha mindent előkészítettünk, akkor tepsibe tesszük a burgonyát a hagymákat a kolbászt majd megszórjuk sóval, borssal és a majorannával. Majd meglocsoljuk kevés olajjal és alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen eloszlassuk a fűszereket. 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. 

Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...