Hortobágyi húsos palacsinta



Hozzávalók 4 személyre:

4 db alsó-felső csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1 db közepes paradicsom, 1 db TV paprika, ízlés szerint só, bors, 1 evőkanál pirospaprika, 5 evőkanál tejföl, 1 dl étolaj, 2 csapott evőkanál liszt 


A pörkölt elkészítése: 

A hagymát apróra vágjuk, majd egy
serpenyőben az olajon megpirítjuk. Ha megpirult megszórjuk pirospaprikával és átöntjük egy lábasba. Beletesszük a combokat picit mindkét oldalukat megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy bőven ellepje. Beletesszük a meghámozott, ketté vágott paradicsomot, a ketté vágott paprikát, megsózzuk, borsozzuk. Addig főzzük a húst, amíg le nem válik a csontról, ez kb 1-1,5 óra. Ha megfőtt kiszedjük a levéből és annyira kihűtjük, hogy letudjuk szedni a kezünkkel a húst és apróra eltépkedjük a hús darabokat. A lábasban maradt pörkölt léhez hozzáadjuk a tejfölt, 1-2 percet főzzük és megszórjuk liszttel, azaz besűrűsítjük. Ha szükséges és aki így szereti egy botmixer segítségével pépesre turmixoljuk. Ebből a pörkölt turmixból izlés szerint rászedünk a húsokra, hogy ne száradjon ki. Ha ezzel kész vagyunk, elkészítjük a palacsinta tésztát. 

Hozzávalók a palacsinta tésztához:

2 egész tojás, 5 dl tej, 12 evőkanál liszt, csipet só, 3 evőkanál olaj a tésztába, 1-1 evőkanál olaj a sütéshez 

A palacsinta elkészítése:

Az összes hozzávalót beletesszük egy tálba és simára keverjük, majd palacsinta sütőben 1-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalát. 

A hortobágyi palacsinta összeállítása: 

A palacsintákba ízlés szerinti mennyiségben töltsünk húst ízlés szerint, majd a két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Ízlés szerint öntsünk rá a szaftból és meglocsoljuk még tejföllel. 


Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...