Elkészítési idő: 12 óra
Hozzávalók 25x30-as ostyalaphoz:
6 db 25x30-as ostyalap, 1,5 tábla (15 dkg) fehércsokoládé
Hozzávalók a csokoládés, mogyorós réteghez:
2 tábla (20 dkg) tejcsokoládé, 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé, 12 dkg sótlan mogyoró, 25 dkg mogyorókrém, 5 dkg vaj
Hozzávalók a tejszínes réteghez:
22 dkg vaj, 1 tábla (10 dkg) fehércsokoládé, 1,5 dl habtejszín, 8 dkg porcukor, 0,5 dl tej
Hozzávalók a tetejére:
1 tábla étcsokoládé, 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
Egy olvasztó edényben gőz fölött megolvasztjuk a 15 dkg fehércsokoládét és mind a 6 db ostyalap hátulját megkenjük egy konyhai ecset segítségével, majd kettesével összeragasztjuk. Így kapunk 3 db dupla (összeragasztott) ostyalapot.
Elkészítjük a mogyorós réteget. Az egész sótlan mogyorót aprító gépben nagyobb darabokra aprítjuk. A 20 dkg tejcsokoládét, és a 10 dkg étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a mogyorókrémet és a vajat is hozzáadjuk és alaposan összekeverjük. Ha egyneművé kevertük, akkor beleszórjuk az aprított mogyorót. Elővesszük az első dupla ostyalapot és rákenjük a mogyorós réteget, egyenletesen eloszlatjuk rajta és ráhelyezzük a második dupla ostyalapot. Kicsit megnyomkodjuk de óvatosan, nehogy eltörjön nyomkodás közben a lap.
Ha ezzel kész vagyunk elkészítjük a tejszínes réteget. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük. A 10 dkg fehércsokoládét gőz fölött felolvasztjuk és hozzáöntjük a vajas masszához és tovább keverjük. Most még elég masszív krémet kaptunk, így a habtejszínt folyékony állapotában és a tejet is hozzáöntjük, majd addig keverjük, amíg egész krémes és lágy állagú krémet kapunk. Ezt a krémet rákenjük a második ostyalapra és egyenletesen elkenjük rajta. Ha ezzel kész vagyunk, akkor rátesszük a harmadik dupla ostyalapot és szintén óvatosan megnyomkodjuk.
A tetejére a 10 dkg étcsokoládét szintén gőz fölött felolvasztjuk az olajjal, majd a harmadik dupla ostyalapra csurgatjuk és egyenletesen elkenjük. Egy tálcára helyezzük az elkészített süteményt, majd hűtőbe helyezzük dermedésig, de legjobb egy éjszakára pihentetni, hogy kellően megpuhuljanak az ostyalapok is. Tetejét a csokoládé dermedése után érdemes lesúlyozni, hogy jobban összenyomódjanak a rétegek. Másnap kockákra vágjuk és tálaljuk.
Megjegyzés: a tejszínes rétegnél érdemes odafigyelni, hogy az alapanyagok egyformán szobahőmérsékletűek legyenek, úgy lesz igazán krémes állagú a krém!!!