Pöttyös epres rolád

Hozzávalók a pöttyökhöz:

4 dkg szobahőmérsékletű vaj, 4 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 4 dkg liszt 

Hozzávalók a piskótához:

5 db tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál liszt, 0,5 dl étolaj, 0,5 csomag sütőpor, 2 evőkanál céklapor 

Hozzávalók a töltelékhez:

2 dl habtejszín alap, 1 evőkanál porcukor, 2 evőkanál mascarpone, 6 szem friss szamóca 

Elkészítése:

Egy kisebb tálba tesszük a 4 dkg vajat, 4 dkg porcukrot, 4 dkg lisztet, az 1 tojásfehérjét és alaposan összekeverjük. A masszát egy habzsákba töltjük, sütőpapírt helyezünk egy 30x40-es tepsibe és kisebb pöttyöket nyomunk a sütőpapírra. Fagyasztóba helyezzük 30 percre, hogy megszilárduljon. Amíg a pöttyök szilárdulnak elkészítjük a piskótát.

A tojásokat a kristálycukorral fehéredésig felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet a céklaport és a sütőport, majd hozzáöntjük az olajat és ezt már óvatosan keverjük össze.

Ha letelt az idő elővesszük a tepsit a fagyasztóból és ráöntjük a pöttyökre, majd egyenletesen eligazgatjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük. Még forrón megfordítjuk a kisült tésztát és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Tiszta konyharuhába tekerve, a pöttyökkel felfelé kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a tölteléket. A habtejszín alapot a mascarponéval és a porcukorral habosra felverjük, majd a kihűlt, kitekert piskótába kenjük, a széléhez megmosott, megtisztított egész szem szamócákat helyezünk el sorban és feltekerjük. Hűtőbe helyezzük 1 órát, majd szeleteljük és kínáljuk. 

Tipp: természetesen bármilyen mintázat elkészíthető a masszából és tetszés szerint színezhetjük. 

Megjegyzés: a céklapor egészen minimálisan érezhető a piskótában, igazán kellemes ízvilágot ad neki.

A cékla a természetes bíbor vagy vörös ételszínezék, ételfesték, amely rengeteg vitamint is tartalmaz, pl. C, B1, B2, B6, ezen kívül számos ásványi anyagot, (vas, szilícium, réz, nátrium, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, jód, bór, mangán, lítium), tartalmaz.

Felhasználási javaslat: sütemények, torták, tészták, egyéb ételek színezésére, italok, frissítők, gyümölcs- és zöldséglevek frissítésére. 

100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, mentes minden színezéktől.


Macaron

Elkészítési idő 2 óra  Hozzávalók 20-24 db macaron héjhoz: 8 dkg tojásfehérje, 7,5 dkg kristálycukor, 9,5 dkg darált mandula, 8,5 dkg porcuk...