Disznótoros káposzta

Elkészítési idő: 1,5 óra 

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb fej vöröshagyma, 50 dkg sertés dagadó, 2 db sertés fül, 20 dkg hasalja szalonna, 70 dkg savanyú apró káposzta, 4 db babérlevél, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, ízlés szerint só, 2 teáskanál majoránna, 3 evőkanál étolaj, 1 liter hideg víz, 1 kisebb chilli paprika (elhagyható)

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és egy lábasban megdinszteljük az olajon, majd a pirospaprikával megszórjuk. A húst, a füleket, a szalonnát felkockázzuk, beletesszük a lábasba és megpirítjuk a hagymával 5-10 percig. Az 1 liter hideg vízzel felöntjük és 45 percig fedő alatt főzzük közepes lángon. A káposztát ha szükséges 1 lében kimossuk, kicsavarjuk és rátesszük a húsokra, ekkor tesszük bele a babérleveleket, megborsozzuk, megszórjuk majoránnával és ízlés szerint sózzuk. Alaposan összekeverjük és fedő nélkül 20-25 percet még együtt főzzük. Friss puha kenyérrel tálaljuk. 

Tipp: ha valaki szereti a csípőset, akkor nyugodtan tehet bele erős paprikát, úgy még pikánsabb az íze

Megjegyzés: a sertés fül és a hasalja szalonna adja meg az igazi ízvilágot és nem lesz száraz a káposztánk.

Szerpentin fánk

Elkészítési idő: 1 óra  Hozzávalók 45-50 darab fánkhoz: 35 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 2 db egész tojás, 0,7 dl tej, 3 evőkanál rum, csipet s...